top of page

Een loeigoeie en (p)aardige wasplaats


Kinderboerderij Wolfslaar, Breda - Daar is ze dan; het 'zusje' van het portret van Tinkermerrie Lotte! Sinds maandag 18 juli 2022 hangt het schilderij van Lakenvelderkoe Saartje fris en fruitig aan de muur van de handenwasplaats en is ze klaar om - net als Lotte - de bezoekers te helpen aan schone handen (vooral handig wanneer je de echte Saartje, Lotte en andere boerderijdieren hebt geaaid bijvoorbeeld!).


Boven: Dier-objectcombinatie Saartje is voltooid!Zoals beloofd in het artikel van februari in nieuwsblad 't Lopend Vuurtje zou ik het aankondigen wanneer het portret van Saartje voltooid zou zijn.

Ben je benieuwd wat ik eerder over het portret van Saartje heb geschreven? En wat de boodschap erachter is? Neem even een kijkje bij mijn vorige blog:Nòg meer Saartjes?

Boven: Als ik een dier portretteer, werk ik altijd met foto's als referentie-materiaal. Vervolgens teken en schilder ik het dier na vanuit de waarneming; een fantastische samenwerking tussen het brein en de hand, welke ik graag bij mezelf blijf ontwikkelen. Zien jullie de overeenkomsten en verschillen tussen het portret en de foto van Saartje?Op Instagram https://www.instagram.com/lvbart.lisannevanbrakel/ kun je zelfs al een stukje van het maakproces bekijken, waarbij je Saartje ziet veranderen van schets naar voltooid schilderij!


Ook op Facebook zijn regelmatig nieuwtjes verschenen over deze dier-objectcombinatie èn natuurlijk is het schilderij van Saartje te bewonderen op mijn website onder het kopje:
Maar wil je het schilderij van Saartje ècht tot in de diepste details aanschouwen èn komen beleven, dan kun je het beste een bezoekje brengen op kinderboerderij Wolfslaar aan de Wolfslaardreef 95 te Breda (NL)!


Boven: Samen met het portret van Tinkermerrie Lotte vormt het portret van Lakenvelderkoe Saartje een mooi geheel en heeft ze de voorheen kale en donkere handenwasplaats flink verhoogd in aantrekkingskracht.Dankwoord

Tot slot wil ik mijn hartelijke dank uitspreken naar jullie - lezers, volgers en bewonderaars - en kinderboerderij Wolfslaar. Het heeft een tijd geduurd voordat het portret van Saartje aan de muur kon hangen. De voorspelling was dat het schilderij van Saartje in het voorjaar al klaar zou zijn, maar door mijn grote Kelpie-project - waar op hetzelfde moment aan gewerkt moest worden vanwege de gelimiteerde inschrijfdatum voor een expositie waar ik graag aan wilde deelnemen - heeft het portret van Saartje vertraging opgelopen.

Daarom dank ik jullie allen voor jullie geduld en begrip.


Het werken als kunstenaar draait vaak om werk maken en werk exposeren en daar kruipt stiekem veel tijd in. In één jaar tijd heb ik beide ambities waar kunnen maken.

Ik dank kinderboerderij Wolfslaar voor weer een geweldige opdracht en ik dank jullie voor jullie interesse en support!


Het betekent veel voor mij om reacties van mensen te ontvangen, zodat ik weet dat mijn werk wordt gezien, gewaardeerd en wat het met mensen doet. Laat daarom gerust een reactie achter op dit bericht of op de social media platforms. Dat zou ik enorm waarderen. :)

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
lvb art Logo Home
bottom of page